dilluns, 2 de maig del 2011

El Penedès diu prou a les retallades en una gran manifestació a Vilafranca

 Unes 400 persones es van manifestar dissabte pels carrers de Vilafranca en contra de les retallades socials imposades pels governs de Mas i Zapatero.

La manifestació estava convocada pels sindicats CGT, Intersindical-CSC i COS; pels col·lectius de l’esquerra independentista Endavant, les CUP de l’Alt Penedès (Vilafranca, Subirats, Riudebitlles i Sant Martí Sarroca) i les Assemblees de Joves de Sant Sadurní i Vilafranca; i pels col·lectius socials Ampert, Ginesta, Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca, Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès, La Fornal, Col·lectiu Nou Assessoria Jurídico-Laboral, Ateneu X, Daltabaix (Els Monjos) i Som Penedès. La manifestació va sortir de la plaça de la vila a les set de la tarda i va seguir pels carrers més cèntrics encapçalada per una gran pancarta amb la proclama 'El Penedès diu prou a les retallades!'.
Abans d'iniciar-se el recorregut,en nom de les convocants, Blanca Rivas, de la CGT i de l'Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca, va ser entrevistada per Penedès Televisió i va afirmar que lluitaran fins al final per mantenir els drets aconseguits durant anys de lluita i consideren que lamentar-se serveix de poc, per tant cal fer evident aquesta queixa generalitzada.

La manifestació va comptar amb una àmplia representació del col·lectiu sanitari de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, equipament que patirà enguany una retallada del seu pressupost general de 2,5 milions d'euros.
Precisament, un dels lemes més cridats durant la marxa va ser 'Amb la salut no s'hi juga!'.

Al pas de la Parellada, es va penjar una pancarta a l'antic edifici de Telefónica en què es podia llegir: 'La banca ens asfixia, els empresaris ens exploten, CCOO i UGT ens venen, Mas i ZP retallen i menteixen...Prou! Sortim al carrer! Defensem els nostres Drets'. I en arribar a l'avinguda de Barcelona es va tallar el trànsit durant uns minuts. Seguidament, la mobilització va seguir per la Rambla per arribar a la Plaça Jaume I on va tenir lloc la lectura del manifest.
Fina Santacana, membre de l'associació Ginesta, grup d'ajuda per a dones amb càncer de pit,
va remarcar que ens trobem immerses en una de les lluites més importants dels últims temps: la defensa dels drets aconseguits durant molts anys que ara volen fer desaparèixer i va acusar als governs de Mas i Zapatero de voler fer pagar la crisi financera a les classes populars. En el manifest es denuncia que després de la reforma laboral per abaratir l’acomiadament i la reforma de les pensions, ara es vol retallar dos dels pilars més importants de l’estat del benestar: l’ensenyament i la sanitat. És per això, que cal dir prou i sortir al carrer per defensar els nostres drets.

Les organitzacions i entitats convocants valoren molt positivament la gran participació en la manifestació i fan una crida a seguir amb les mobilitzacions i actes de protesta per aturar les retallades.

Després de la manifestació, els actes segueixen dijous 5 de maig a les vuit del vespre a La Fornal amb la projecció del film: ‘Rieles de rebeldía’ i el dissabte 7 de maig es farà una jornada de xerrades-debat a l’Escorxador. Aquesta jornada començara a les deu del matí i s’allargarà fins al migdia amb ponències presentades per les organitzacions sindicals CGT, COS i Intersindical-CSC.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada